Plante naturale si artificiale pentru terariu

Filtre active

Terrariul are plante!

Cu totii am vazut cel putin o data in viata noastra o reptila intr-un terrariu si am ramas absolut mirati intr-un mod admirativ. Fie ca am vazut o soparla sau un cameleon, un sarpe sau o tarantula, cu siguranta acest animal ne-a produs un puternic efect vizual. Dupa ce am aflat ca unele dintre aceste vietati exotice pot fi crescute si la mine acasa, am inceput sa ma interesez, sa vad daca as fi interesat mai mult de reptile, poate serpi, sau scorpioni, tarantule. Si atunci am descoperit ca exista o intreaga cultura a acestui hobby, si se numea teraristica. Daca sunteti ca mine, fie ca v-a picat pata pe paienjenii pufosi sau pe un gecko patat, sau poate v-ati dorit sa aveti un cameleon care isi schimba culoarea, sigur ati cercetat bine hobby-ul si v-ati ales viitorul setup si v-ati hotarat de ce anume aveti nevoie pentru a creste in siguranta vietatea care urmeaza sa va fie animal de companie. Si bineinteles, aceste animale fiind speciale, exotice si nu asa des intalnite precum cainii si pisicile, au cu siguranta nevoie de ingrijire speciala si conditii mai diferite. Iar aceste conditii speciale includ existenta plantelor in interiorul terrariului.

Ce plante folosim in terrariu?

In principiu, plantele folosite in terrariu sunt de plastic. Nu folosim plante adevarate pentru ca majoritatea locuitorilor de terrarii le-ar putea distruge foarte usor. In schimb plantele pentru terariu din plastic sunt varianta potrivita pentru aceste vietuitoare care se instaleaza in acest mediu. Atunci cand folosim plante pentru terariu nu o facem doar pentru efectul vizual, dar si acest aspect este foarte important. Un terrariu fara plante arata steril, iar aceasta nu este imaginea pe care ne-o dorim. Astfel, un terrariu cu plante arata a colt de natura in casa noastra, iar aceste plante terrariu din zilele noastre sunt incredibil de realiste, nici n-ai zice ca sunt din plastic. Cum ar arata de exemplu un cameleon frumos care-si schimba culoarea in functie de suprafata pe care se afla, daca ar sta intr-un terrariu fara plante? Astfel, cautam plante cameleon si instalam in terrariu pentru o imagine perfecta.

Ce scop au plantele in terrariu?

In plus de scopul vizual despre care tocmai am vorbit, plantele pentru terariu mai au un scop foarte important, si anume ofera umbra si loc de catarare. Multe vietati de terrariu au nevoie de locuri pe care sa se urce, sa se catere, iar pentru asta le trebuie o planta inalta si ferma. Vietuitoarele mai usoare precum tarantulele se multumesc cu plante terariu, in timp ce  vietuitoarele mai grele precum iguanele au nevoie de crengi bine fixate. Pretul plantelor pentru terariu este de obicei extrem de redus, aceasta nefiind o cheltuiala foarte mare in economia generala a terrariului.