Poecilia latipinna black molly
  • La comanda
  • Poecilia latipinna black molly

Poecilia latipinna black molly

10,77 lei
Comenzile plasate pana vineri, 10 mai, se expediaza miercuri in 15 mai, daca specia este disponibila in stocul furnizorului.
Cantitate
La comanda

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 8.

0 recenzii

Habitat

In mod obisnuit, se gasesc in iazuri, mlastini, canale si santuri unde vegetatia este foarte densa. Este asociat cu habitatele salmastre in care algele sunt prezente in cantitati mari.

De asemenea poate supravietui in apa salmastra sau chiar sarata.

Intretinere

Este preferat un acvariu plantat dens, cu un spatiu mai mare pentru inot. Trebuie tinut cont de faptul ca acestia sunt pesti vegetarieni, astfel încat orice plante cu frunze subtiri/moi pot fi distruse. Permiterea unor alge verzi in bazin va insemna o hrana suplimentara pentru acest peste. Atunci cand este tinut in apa moale sau acida, pestele slabeste destul de rapid, fapt indicat frecvent prin coborarea aripioarelor, ciuperci si/sau aripioare paralizate.  Sarea nu este necesara, asa cum sunt mineralele "dure" (calciu, magneziu), care sunt cruciale pentru pastrarea sanatatii pe termen lung a acestei specii.

Dieta

Pestii salbatici sunt aproape exclusiv ierbivori, hranindu-se cu alge si cu alte plante. Pestii reprodusi in acvarii din ziua de azi s-au indepartat de stramosii lor si vor accepta aproape toate formele de hrana oferite, dar si unele vegetale, cum ar fi spanacul oparit sau fulgii de legume, care ar trebui sa fie incluse in dieta lor. Daca nu i se asigura o cantitate suficienta de verdeta, este posibil ca dezvoltarea inotatoarei dorsale a masculului sa fie afectata.

Comportament si compatibilitate

In general, o specie potrivita pentru un acvariu comunitar cu apa dura, desi poate fugarii pestii mai mici pe masura ce se maturizeaza. Masculii pot fi agresivi unii fata de ceilalti, in special atunci cand se reproduc. Pot fi tinuti cu alti vivipari si unele varietati de siluriforme.

Dimorfism sexual

Masculii poseda un gonopodiu si o inotatoare dorsala mare, lunga, asemanatoare unei vele.

Reproducere

Reproducerea este usoara, asta bineinteles daca aveti cel putin o pereche fertila, iar raportul ideal dintre masculi si female este 1m/2f, datorita stresului pe care il provoaca masculul (femelei) care este tot timpul dornic de a se imperechea initializand actul sexual si fugarind femela prin tot acvariul. Zonele de plantare densa vor ajuta de asemenea.

Gestatia este putin mai lunga decat in cazul altor specii si tine aproximativ 2 luni, dupa care se pot produce pana la 50 de pui. Acestia sunt relativ mari si vor accepta nauplii de creveti, microviermi sau fulgi sub forma de pulbere inca de la nastere. Acvariul de reproducere ar trebui sa fie puternic plantat in cazul in care puii trebuie sa supravietuiasca parintilor, care-i pot percepe ca si hrana. Cea mai buna metoda este de a scoate femelele gravide intr-un bazin separat pana cand acestea dau nastere. Interesant este faptul ca la pestii salbatici exista mai putin probabilitatea sa-si manance puii decat la pestii domestici.

 

Nou
6065

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 8.

Referinte specifice

cod bare EAN13
6065
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.