Xiphophorus, Platy, Molly, Poecilia Velifera

Xiphophorus, Platy, Molly, Poecilia Velifera - Nevertebrate

Filtre active

Vivipari – pesti pentru incepatori?

Suntem incepatori, pornim cu primii pasi in acvaristica. Ne-am cumparat sau construit cu grija un acvariu, l-am echipat corespunzator pentru marimea si stilul lui, l-am ciclat, l-am testat, l-am plantat, si am ajuns la vesnica intrebare: cu ce il populam? Cei mai multi incepatori aleg sa porneasca drumul lor acvaristic cu pesti vivipari. Probabil aceasta alegere vine din faptul ca acesti pesti sunt usor de crescut, se inmultesc foarte repede si sunt frumos colorati. Si in final, ce e mai frumos decat sa stai seara in fata acvariului si sa privesti un ecosistem acvatic curat si linistit, in care inoata niste pesti frumos colorati, activi, ba chiar sa ai ocazia sa-ti nasca pui vii in acvariu si sa-i cresti? Acesta este farmecul pestilor vivipari.

Pesti care nasc pui vii – vivipari

Definitia cea mai simpla a pestilor vivipari: pesti care nasc pui vii. Acesti pesti nu se inmultesc prin icre, ci nasc pui vii in acvarii in care se indeplinesc conditiile de care au nevoie. Unii pesti de acvariu care nasc pui vii ii mananca, de aceea trebuie separati imediat dupa nastere, ori scoatem parintii, ori mutam puii in alt acvariu sau intr-o maternitate care se scufunda in acvariu. Acesti pui se cresc foarte simplu, nu au nevoie de multe conditii, de obicei supravietuiesc. Cele mai cunoscute specii de pesti vivipari sunt Xiphophorus (numiti si Xifo), Molly, Platy, etc. Pretul pestilor vivipari este foarte accesibil in principal datorita inmultirii facile in captivitate.

In concluzie, daca dorim niste pesti foarte usor de crescut, care se pot inmulti foarte simplu in acvariul nostru, care populeaza imediat acvariul si ne ofera un spectacol de culori si forme, putem negresit alege pestii vivipari.