Polypterus endlicheri endlicheri
  • La comanda
  • Polypterus endlicheri endlicheri

Polypterus endlicheri endlicheri

62,33 lei
Comenzile plasate pana joi, 23 ianuarie ( ora 15.00), se expediaza miercuri, in 29 ianuarie, daca specia este disponibila in stocul furnizorului.
Cantitate
La comanda

Habitat

Este o specie destul de raspandita, a fost gasita In Camerun, Nigeria, Burkina Faso, Ghana, Ciad, Coasta de Fildes, Mali, Sudan, Benin si Republica Central Africana.Locuieste in rauri si in zonele mlastine si este intalnit uneori in conditii de apa salmastra, in special in zonele de mangrove.

Intretinere

Latimea acvariului este mai importanta decat inaltimea coloanei de apa cu aceasta specie. Un substrat moale cu bucati de lemn si pietre netede amenajate pentru a forma locuri de ascundere este ideal. Plantele nu sunt esentiale. Acvariul trebuie sa aiba un capac bine fixat, deoarece este un excelent artist cand vine vorba de evadare.

Dieta

Sunt pesti carnivori prin natura lor si nu accepta de obicei alimente uscate ca hrana, desi s-a intalnit ca unele sa accpete pelete. Cele mai potrivite optiuni sunt hrana vie sau congelata, cum ar fi crevetii, rame, etc.

Comportament si compatibilitate

Nu trebuie tinuti cu specii de pesti ce ar putea sa-i incapa in gura. Altfel este relativ linistit.Pentru un acvariu comunitar sunt potrivite speciile precum Arowana, Synodontis, Datnoides, peste cutit si unele cichide mari.

Dimorfism sexual

Inotatoarea anala a masculului este mai groasa decat cea a femelei.

Reproducere

A fost obtinuta in acvariu, dar detaliile sunt foarte rare. Pe masura ce aceasta specie creste in timpul sezonului ploios in natura, schimbarile de temperatura si chimie a apei pot determina comportamentul de reproducere. Este necesar un bazin mare, care trebuie sa contina apa moale, usor acida. Este un depunator de icre si, prin urmare, ar trebui sa fie prevazute zone de plantare densa si / sau mopuri de reproducere. In timpul reproducerii, masculul primeste icrele de la femele prin lipirea intotatoarei anale si caudale in jurul organelor genitale. El apoi fertilizeaza ouale inainte de a le imprastia printre vegetatie. In acest moment, pestii adulti ar trebui sa fie scosi din bazin, deoarece acestia pot manca icrele. Icrele eclozeaza in 3-4 zile, iar puiul devine liber aprox. 3 zile mai tarziu. Primele alimente ar trebui sa fie nuplii de aretemia sau microviermi.

Galerie video:

Nou
K607

Referinte specifice

cod bare EAN13
K607

Review-uri Toate reviewurile

Sumar

5

star star star star star

(1 Review-uri)

Sorteaza dupa calificative

Nu poti lasa un review pentru ca nu este logat ca si client

Autentificare / Inregistrare
Calificativ
star star star star star
15-06-2021

Pestele a ajuns in o stare excelenta !