Pesti din specia Anthias, Anthiadinae

Filtre active

Unul dintre cele mai bune lucruri despre a avea un acvariu marin este gama de vietaÈ›i marine frumoase pe care o puteÈ›i avea în casa. O familie minunată de peÈ™ti de apă sărată sunt Anthias. AceÈ™ti peÈ™ti sunt destul de mici È™i sunt văzuÈ›i în sălbăticie populând recifele de corali.

AceÈ™ti peÈ™ti pot fi È›inuÈ›i în bancuri sau singuri, sau în grupuri mici. Fiecare specie are propriile sale preferinÈ›e, aÈ™a că odată ce te-ai hotărât asupra speciei de Anthias pe care o vrei, asigură-te că ai verificat habitatul È™i partenerii de acvariu pe care îi preferă! Multora dintre speciile de Anthias le place să traiasca în grupuri cu un mascul dominant È™i un grup mic de femele.

AceÈ™ti peÈ™ti sunt hermafrodiÈ›i È™i atunci când masculul dominant din grup moare, cea mai mare femela se va transforma într-un mascul È™i va prelua rolul de lider.

În habitatul lor natural, Anthias se hrăneÈ™te cu zooplancton. Dacă nu există suficient din acestea în acvariu, adăugaÈ›i mysis, artemia, chiar si pelete uscate dedicate pentru Anthias. Multe specii de Anthias prefera o lumina mai difuza, aÈ™a că asigură-te că acvariul tău are locuri întunecate în care să se ascundă dacă doresc.

Există o mulÈ›ime de specii de Anthias frumoase, disponibile pentru acvariu, dar noi le-am ales pe cele mai usor de intretinut, Lyretail AnthiasSquarespot AnthiasDispar Anthias

Toate sunt destul de rezistente în acvariile cu apă sărată È™i sunt sigure pentru recif, dar unii au tendinÈ›a de a fi puÈ›in pretenÈ›ioÈ™i când vine vorba de mâncare. AsiguraÈ›i-vă că cercetaÈ›i specia în profunzime înainte de a cumpăra.