Rezerva test apa JBL CO2 Direct Refill
  • Rezerva test apa JBL CO2 Direct Refill
  • Rezerva test apa JBL CO2 Direct Refill

  Rezerva test apa JBL CO2 Direct Refill

  30,95 lei
  Expediabil in 4-5 zile

  JBL PRO AQUATEST CO2 Direct

  Caracteristici: JBL PRO AQUATEST CO2 Direct Test este un test ușor de utilizat pentru determinarea conținutului de dioxid de carbon în apă dulce.

  De ce să testați? Dioxidul de carbon (CO2) este cel mai important nutrient al plantelor. Consumul de CO 2 diferă de la acvariu la acvariu și depinde printre altele de următorii factori: numărul și cerințele plantelor, duritatea carbonatului, mișcarea apei și lumina. Fertilizarea cu CO2 are loc de obicei prin intermediul unei instalații de fertilizare cu CO2. În apa de acvariu, se recomandă un conținut de CO2 cuprins între 15 și 30 mg/l. Acest interval este sigur pentru pești și, în același timp, asigură o creștere superbă a plantelor. Nivelurile ideale sunt de 20–25 mg/l CO2. În acvariile speciale cu un număr mare de plante, așa-numitele scapes, pot f necesare valori mai mari de până la 35 mg/l. Cu ajutorul acestui test, puteți determina conținutul de CO2 al apei din acvariu direct în mg/l și astfel controlați setarea instalației dumneavoastră de fertilizare pe bază de CO2.

  Atenție: La fertilizarea cu așa-numitul carbon lichid, nu este posibil un control al îngrășămintelor cu JBL PRO AQUATEST CO2 Direct, deoarece aceste îngrășăminte nu conțin CO2, ci alți compuși de carbon.

  Mod de utilizare:

  1. Clătiți recipientul gradat și seringa de mai multe ori cu apa care trebuie examinată.

  2. Utilizând seringa, puneți în recipientul gradat 20ml apă de probă, fără formare de bule.

  3. Așezați recipientul gradat pe cele două câmpuri ale grilei de culori incluse.

  4. Puneți 5 picături de reactiv 1 în recipientul gradat aflat pe câmpul alb și amestecați prin agitare

  5. Adăugați în picături reactivul 2. După fecare picătură amestecați și numărați picăturile, până când culoarea devine roz, care rămâne stabilă 60 de secunde și corespunde culorii din cel de-al doilea recipient gradat de pe câmpul roz. Pentru compararea culorii priviți de sus în recipientul gradat.

  6. Numărul de picături înmulțit cu 2 ne arată conținutul de dioxid de carbon în mg/l. Exemplu: 10 picături de reactiv 2 = 20 mg/l CO2. Deoarece alți acizi din apă afectează măsurarea, trebuie să se determine și valoarea martor. Pentru a face acest lucru, luați o probă de apă de 100 ml și aerați-o timp de 15 minute utilizând o pompă de aer JBL ProSilent cu aerisire. Apoi, valoarea martor este determinată conform instrucțiunilor de mai sus.

  Rezultatul măsurării–valoarea martor = conținutul real de dioxid de carbon în mg/l.

  Corectarea valorilor anormale:

  Valori prea scăzute: Adăugarea dioxidului de carbon printr-o instalație de fertilizare JBL ProFlora CO2.

  Valori prea ridicate: Ventilați acvariul cu o pompă de aer JBL ProSilent.

  Nou
  4014162241412

  Referinte specifice

  cod bare EAN13
  4014162241412
  Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

  16 alte produse in aceeasi categorie: