Rezerva Test Duritate Temporara JBL ProAquaTest (kH)
  • In stoc
  • Rezerva Test Duritate Temporara JBL ProAquaTest (kH)

Rezerva Test Duritate Temporara JBL ProAquaTest (kH)

23,62 lei
Expediere imediata

Caracteristici: JBL PRO AQUATEST KH este un test de titrare ușor de utilizat pentru determinarea durității carbonatului (denumit și capacitate de legare a acidului sau alcalinitate) în apă dulce și marină precum și în iazuri de grădină.

De ce să testați? În funcție de proveniență, apa poate conține cantități ridicate diferite ale diverselor săruri minerale, de ex. datorită naturii substratului. O mare parte din sărurile dizolvate reprezintă hidrogenocarbonați alcalin tereștri și alcalini. Hidrogenocarbonații formează împreună cu carbonații și dioxidul de carbon (CO2) un sistem tampon important, care previne fluctuațiile periculoase ale pHului în apă. Duritatea măsurată a carbonatului (KH) asigură concentrația totală de hidrogenocarbonat în apă și, prin urmare, în cazuri rare (când sunt prezenţi în principal hidrogenocarbonați alcalini, de ex. în lacurile din Africa de Est), poate fi mai mare decât duritatea totală luând în considerare doar sărurile alcalino-terestre.
Cei mai mulţi pești și plante de apă dulce din acvariu pot f întreținute cu succes cu o duritate a carbonatului de aproximativ 5–16 °dH. Totuși, pentru o fertilizare optimă cu CO
2, duritatea carbonatului nu trebuie să fe sub 5 °dH. De asemenea, în iazul de grădină trebuie menținută o duritate a carbonatului de cel puțin 5 °dH.
În cazul lipsei de CO
2, plantele acvatice respectiv, în special, algele prin asimilarea lor rapidă în fotosinteză consumă hidrogenocarbonat (decalcifere biogenică) și pot duce astfel valoarea pH-ului la cote periculoase pentru pești (peste 10). În apa de mare trebuie menținută o duritate a carbonatului de 7–13 °dH pentru o tamponare optimă a pH-ului.

Mod de utilizare:
1. Clătiți recipientul gradat de mai multe ori cu apa care trebuie examinată.

2. Utilizând seringa furnizată, umpleți recipientul gradat cu 5 ml apă de probă

3. Adăugați reactiv în picături. Agitați după fecare picătură și numărați picăturile, până când culoarea se modifcă din albastru în galben-portocaliu.

4. O picătură de reactiv corespunde unei durități a carbonatului de 1 grad german (°dH), 1,78 grade franceze (°fH), unei capacităţi de legare a acidului de 0,36 mmol/L şi unui conţinut de hidrogenocarbonat de 21,8 mg/L.

Corectarea valorilor anormale:
Valori prea scăzute: 
Utilizarea preparatelor pentru apă JBL care conțin hidrogenocarbonat sau a amestecurilor de sare minerală.
Valori prea ridicate: Dedurizarea apei de ex. prin utilizarea unui sistem de osmoză inversă.

Nou
4014162069092
2 Produse

Referinte specifice

cod bare EAN13
4014162069092
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: