Rezerva Test Nitrati (NO3) JBL ProAquaTest
  • In stoc
  • Rezerva Test Nitrati (NO3) JBL ProAquaTest

Rezerva Test Nitrati (NO3) JBL ProAquaTest

49,90 lei
Expediere imediata

Caracteristici: JBL PRO AQUATEST NO3 este un test ușor de utilizat, colorimetric pentru controlul de rutină al conținutului de nitrat în apa dulce și în apa marină, precum și în iazurile de grădină. Printr-o metodă de compensare special dezvoltată de JBL se pot obține rezultate exacte și fabile chiar și în apă ușor colorată, cum ar fi de ex. la fltrarea prin turbă sau tratarea bolilor.

De ce să testați? Procesul de degradare a tuturor substanțelor organice (resturi de alimente și vegetale, secreții ale peștilor) în acvarii și iazuri se efectuează prin etapele Proteină à Amoniu à Nitrit à Nitrat. Pentru acest proces sunt responsabile anumite bacterii. Prin măsurarea etapelor intermediare ale amoniului, nitritului și nitratului se obțin informații veridice despre „funcționarea“ sistemului. Amoniul și nitritul nu ar trebui să se acumuleze în mod normal, dar dacă se întâmplă, ar putea exista o perturbare a echilibrului bacterian. Un conținut de nitrat în continuă creștere, împreună cu un conținut de amoniu și de nitrit scăzut până la nedetectabil, arată un echilibru bacterian foarte bun, dar indică, în același timp, un echilibru inadecvat între pești (sursa de azot) și plante (consumatori). În iazurile de grădină acest lucru se întâmplă adesea în iazurile cu densitate ridicată de populație koi, fără substrat și zonă mlăștinoasă sufcientă ca stufăriș pentru epurare. Este posibilă și o intrare de îngrășământ, care conține azotat, din mediul înconjurător.

Nivelurile excesive de nitrați favorizează creșterea algelor nedorite atunci când, înafară de nitrat, este disponibil și fosfatul în apă. Prin urmare, conținutul de nitrați nu trebuie să depășească 30 mg/l în apă dulce și 20 mg/l în apa marină. În iazul de grădină, conținutul de nitrați nu trebuie să depășească 5 mg/l, în mod ideal nu este măsurabil. În acvariile cu multe plante, cu doar câțiva pești mici, se poate întâmpla contrariul: nitratul este defcitar și trebuie adăugat dozat pentru dezvoltarea optimă a plantelor. Acesta este în special cazul așa-numitului Aquascaping.

Mod de utilizare:

1. Clătiți ambele eprubete de mai multe ori cu apa care trebuie examinată.

2. Utilizând seringa furnizată, umpleți ambele eprubete cu câte 10 ml apă de probă.

3. Într-una dintre eprubete se adaugă 1 lingură mare de măsurare de reactiv 1 și apoi 6 picături de reactiv 2. Închideți eprubeta și agitați energic, până când rămân numai resturi de pulbere gri. Până la dezvoltarea completă a culorii se așteaptă 10 min.

4. Puneți ambele eprubete în blocul comparator gri: eprubeta cu adaos de reactivi la extremitatea netedă a blocului comparator, eprubeta cu apă de probă netratată (proba martor) la extremitatea zimțată.

5. Puneți blocul comparator cu cele două eprubete pe grila de culori, astfel încât partea zimțată să indice valorile și deplasați pe grila de culori până când culoarea eșantionului cu reactivi corespunde culorii de sub proba martor.

6. Citiți conținutul de nitrat în crestătura comparatorului.

Corectarea valorilor anormale:

Valori prea scăzute: Adaos de îngrășăminte azotate din seria JBL ProScape.

Valori prea mari: Schimbarea parțială a apei în mod regulat și fltrarea cu materiale de fltrare JBL speciale pentru scăderea nitraților. Eventual creșteți numărul de plante respectiv reduceți numărul de pești. Acordați atenție iazurilor să aibă sufcient substrat pentru plante.

Nou
4014162069269
2 Produse

Referinte specifice

cod bare EAN13
4014162069269
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: