Planta acvariu Rotala Macrandra Red mini in vitro
    • Planta acvariu Rotala Macrandra Red mini in vitro
    • Planta acvariu Rotala Macrandra Red mini in vitro
    • Planta acvariu Rotala Macrandra Red mini in vitro

    Planta acvariu Rotala Macrandra Red mini in vitro

    NVR
    31,11 lei
    Cantitate
    Produsul nu mai este disponibil pentru vanzare.
    0 recenzii
    Rotala macrandra este o planta populara cu tulpina rosie, dar solicitanta. Aceasta planta provine din India, unde crestere în apropierea coastei, în soluri mlastinoase. 

    Este o planta excelenta indicator în acvariu, datorita sensibilitatii sale la conditii precare si a cresterii rapide în mod normal. Iluminatul trebuie sa fie puternic (cel putin 1W/litru). Când iluminarea este slaba, tulpinile inferioare ale acestei plante adesea se deterioreaza. Aditia de CO2, desi nu este complet necesara, este foarte recomandata pentru ca planta sa-si atinga potentialul maxim. Nivelurile de NO3 si PO4 joaca un rol major in dezvoltarea acestei plante. Nivelurile ridicate de NO3 (10 ppm sau mai mult), împreuna cu nivelurile scazute de PO4 (mai putin de 0,5 ppm) duc la cresterea inalta a tulpinii si la frunze mari si portocalii deschis. Daca valorile de Nitrat sunt mai mari (20 ppm sau mai mult), planta reactioneaza negativ. Nivelurile scazute de NO3 (10 ppm sau mai putin), combinate cu niveluri ridicate de PO4 (1,5 pâna la 2 ppm) duc la o crestere foarte compacta, luxurianta, rosu aprins. Aditia de fertilizanti lichizi bogati in  fier si micronutrienti este necesara. Daca planta prezinta un colorit rosu pal sau pete albe, atunci este foarte posibil ca planta nu primeste suficient fier.

    Rotala macrandra trebuie intretinuta prin îndepartarea portiunilor înradacinate si plantarea vârfurilor. Tulpinile individuale trebuie distantate suficient de departe, astfel încât lumina sa poata ajunge la frunzele inferioare. Pe masura ce creste, buchetul va umple spatiile cu o profuzie de lastari laterali. Pentru a o propaga, pur si simplu taiati unul dintre lastarii laterali si replantati în substrat. Permitând plantei sa creasca si sa se raspândeasca de-a lungul suprafetei apei încurajeaza fiecare tulpina sa produca lastari laterali la fiecare internod.

    Aceasta specie de Rotala este populara atât în acvariile in stilul olandez, cât si în acvarile stil nature, find adesea folosita cu punct focal datorita culoritului rosu intens. De asemenea aceasta planta atrage privirile prin modul în care perleaza atunci când se afla în stare buna. O multitudine de bule stralucitoare de oxigen, acopera suprafata inferioara a fiecarei frunze la câteva ore dupa începerea fotoperioadei.

     

    Informatii planta 
    Tip:Stem
    Origine:Asia
    Ritm de crestere:Mediu
    Inaltime:20 - 30+ cm
    Lumina:Puternica
    Nivel CO2 :Mediu (6-14 mg/L) - Ridicat (15-25 mg/L)
    Dificultate: Medie - Ridicata

     

    *Plantele InVitro sunt cultivate în conditii de laborator, fara alge si melci, pot fi pastrate în cutie saptamâni înainte de plantare. Va rugam sa nu deschideti niciodata cutia înainte de utilizare, deoarece mediul steril poate fi contaminat si calitatea produsului se poate deteriora rapid. Clatiti bine jeleul (cele aflate in mediu lichid nu necesita clatire) si scurtati capetele radacinilor înainte de plantare. Planta poate fi separata în portiuni mai mici înainte de plantare.

    Nou
    ROT

    Referinte specifice

    cod bare EAN13
    ROT
    Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

    8 alte produse in aceeasi categorie: