Sawbwa resplendens
 • Nou
 • La comanda
 • Sawbwa resplendens
 • Sawbwa resplendens
 • Sawbwa resplendens

Sawbwa resplendens

NVR
28,95 lei
Comenzile plasate pana vineri, 2 august ( ora 15.00), se expediaza miercuri in 7 august, daca specia este disponibila in stocul furnizorului.
Cantitate
La comanda
0 recenzii

Endemic in estul Myanmarului.

Specia este in prezent listata ca „pe cale de disparitie” pe Lista Rosie a IUCN din cauza scaderii semnificative a populatiei salbatice. Practicile agricole nesustenabile si din jurul lacului au cauzat cresteri ale sedimentarii, eutrofizarii si poluarii, impreuna cu o reducere a suprafetei de peste 30% intre anii 1935-2000. Speciile pradatoare Parambassis si Tilapia non-indigene au fost introduse pentru acvaculrua, in timp ce colectarea pentru acvaristica poate avea, de asemenea, un efect negativ.

S. resplendens apare in intregul lac, atat in ​​apa limpede, cat si in apa tulbure, dar este colectat in mare parte in jurul marginilor vegetate.

 

Intretinere

Poate cel mai potrivit pentru o configurație puternic plantata, de preferinta cu un substrat intunecat. Liniile de vedere intrerupte care exista intr-un astfel de afisaj ii permit sa arate un comportament natural si contribuie la reducerea stresului.

Plantele plutitoare sunt un plus util, iar debitul de apa nu trebuie sa fie prea puternic.

Un acvariu de 60 x 30 cm sau mai mare ar trebui sa fie cel mai mic luat in considerare.

 

Dieta

In natura se hraneste in principal cu nevertebrate mici si zooplancton. In acvariu va accepta alimente uscate de o marime adecvata, dar ar trebui sa i se ofere mese regulate cu alimente mici vii si congelate, cum ar fi Daphnia, Artemia si altele.

Compatibilitate

Pasnic fata de alte specii, dar nu este o alegere ideala pentru acvariul comunitar datorita dimensiunilor sale mici si a interactiunilor agresive dintre masculii rivali. Se descurca cel mai bine atunci cand este intretinut singur sau cu specii active de dimensiuni similare, care se bucura de conditii de apa comparabile.

Desi este gregar prin natura, prezinta un comportament gregar. Masculii tind sa fie angajati intr-o lupta continua pentru dominatie, in special atunci cand sunt mentinuti in numar mic sau in prezenta a putine femele.

Cea mai buna modalitate de a minimiza acest comportament este sa cumparați mai multe femele decat masculi; un raport de 4:1 sau mai ideal.

Caracteristici intretinere

  • Temperatura: 18 – 22 °C
  • pH: 6.0 – 8.0
  • Duritate: 54 – 268 ppm
  • Acvariu minim: 60 x 30 cm
K261
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.