In si Out, Lily Pipe, Teava tur si retur

Filtre active

Lily Pipe-urile au fost proiectate asemanator cu o floare de crin, de unde si numele. Astazi, exista multe modele diferite, dar toate sunt cunoscute ca lily pipe pentru a interpreta functia lor.

Scopul principal al lily pipe-urilor este de a minimiza cantitatea de echipamente din interiorul acvariului, ajutand in acelasi timp filtrul extern sa-si faca treaba. Acest lucru trebuie facut cu consecventa, deoarece apa curata si filtrata trebuie sa fie distribuita în mod egal in intregul acvariu si, desigur, sa arate bine in timp ce este pe deplin functional.

Diferite modele de lily pie si utilizarea lor
Exista multe lily pipe-uri si modele diferite. Ele difera prin unghiul in care apa este introdusa inapoi in acvariu, ofera o miscare diferita a apei sii/sau eficienta de a dispersa CO2-ul.

Cateva dintre cele mai populare tipuri de lily pipe:

Originale
De cele mai multe ori in zona inferioara a acvariului miscare apei tinde sa fie mai slaba, ceea ce duce la stagnarea apei aproape de fund. Ceeace poate produce o zona perfecta pentru cresterea algelor, care pot perturba echilibrul din acvariu.

Lily Pipe-urile asigura o miscare mai buna a apei in zonele inferioare, rezolvand astfel eficient această problema comuna. Unghiul in care apa curata intra in acvariu face un efect de vartej rezultand o suprafata a apei mai aerisita. In consecinta, nivelurile de CO2 sunt de asemenea mentinute prin prevenirea pierderilor excesive.

Spiralate
Lily pipe-urile spiralate sunt proiectate pentru a incetini viteza apei care circula prin acvariu. Acest lucru este deosebit de important pentru ingrijirea adecvata a faunei delicate din acvariu. Prin scaderea vitezei de circulatie a apei, se elimina stresul excesiv asupra vietuitoarelor ce prefara o miscare a apei mai lina.

Drepte (debit puternic)
Lily pipe-urile drepte sunt proiectate pentru a furniza curenti puternici de apa. Debitul de apa obtinut în interiorul acvariului este mult imbunatatit prin utilizarea acestui tip de lily pipe.

Cu toate acestea daca jetul de apa puternic este orientat spre aranjamentul din acvariu sau suprafata nisipului, acesta poate sa deranjeze. Acest tip de lily pipe este utilizat in principal pentru a crea conditii de habitat similare cu cel natural pentru pestii care traiesc intr-un mediu cu, curenti de apa mai puternici.

In unghi
Lily Pipe-urile in unghi sau Violet Pipes sunt concepute pentru o miscare imbunatatita a apei in interiorul acvariului. Sunt folosite datorita capacitatii lor de a creste drastic curentul de apa din interiorul acvariului. Acest lucru ajuta la scaderea numarului de locuri stagnante din interiorul acvariului. Dupa cum am stabilit anterior, locurile stagnante sunt rele, deoarece apa din interiorul acestor zone devine in timp invechita si nesanatoasa pentru vietuitoare. Acest lucru se realizeaza deoarece acest tip de lily pipe aduc apa curata în interiorul acvariului intr-un unghi mai mare, facand in consecinta ca apa sa se miste mai mult in sistem.

Cum alegi tipul potrivit de lily pipe pentru acvariul tau?
Aceasta nu este o intrebare cu un simpla, deoarece depinde de multe aspecte, cum ar fi hardscape-ul, speciile de pesti si plante din acvariu pe care intentionati sa le pastrati in acvariu. Factorul semnificativ fiind dimensiunea acvariului deoarece diferitele tipuri si modele de lily pipe functioneaza mai bine in unele configuratii decat in ​​celelalte.

Cel mai bun sfat este sa incercati toate tipurile si sa ramaneti cu cel care functioneaza cel mai bine pentru nevoile personale.