Sistem complet CO2 cu electrovalva si butelie reincarcabila 6kg - Nevertebrate.ro
0748.194.208
Sistem complet CO2 electrovalva si butelie reincarcabila 6kg

Sistem complet CO2 electrovalva si butelie reincarcabila 6kg

1550 45 lei

stock_img Produsul este livrabil la comanda

Termenul de livrare depinde de stocul furnizorului şi de durata transportului. După plasarea comenzii vei fi contactat de personalul nostru şi ţi se va face o estimare a termenului de livrare. Dacă doreşti să plăteşti cu cardul ne confirmi că eşti de acord să aştepţi până la intrarea produsului în stoc.
Acest produs poate fi achizitionat si prin SEAP.
Adăugare în Lista de produse dorite  Anunţă-mă de noutăţi despre

Descriere Sistem complet CO2 electrovalva si butelie reincarcabila 6kg

Sistem complet CO2 pentru acvariile plantate format din componente de calitate germana, cu electrovalva si butelie reincarcabila.

 

Ce este aditia de CO2 in acvarii?

Este procesul prin care injectam intentionat dioxid de carbon in acvariu pentru a promova cresterea plantelor. Plantele din acvariu, la fel ca toate celelalte plante folosesc CO2 pentru a produce oxigen (O2) in prezenta luminii, prin procesul de fotosinteza. CO2-ul intra in apa in primul rand din mediul inconjurator, prin schimbul de gaze care se intampla la suprafata apei, apare in acvariu datorita respiratiei pestilor, sau este injectat de noi.

Exista mai multe tipuri de aditie de carbon, cea mai simpla fiind aditia de carbon lichid, apoi urmeaza in ordinea complexitati aditia de Bio CO2, gazul fiind produs in urma unei reactii biologice si varinata unei instalatii profesionale cu butelie CO2.

Cateva din avantajele folosiri unei instalatii profesionale de CO2:

 • Butelia reincarcabila, este un mijloc foarte sigur de stocare a CO2-ului, aceasta perimite reumplerea buteliei cu CO2 intr-un centru de reincarcare ori de cate ori este necesar, atat timp cat termenul de revizie nu este expirat. In cazul buteliilor noi, revizia se face dupa 10 ani de la data fabricatiei buteliei. Butelia este prevazuta cu un robinet care permite inchiderea si deschiderea gazului. Buteliile noi se comercializaeaza incarcate!
 • Folosirea unui reductor cu reglaj fin ofera posibilitatea de a regla presiunea de lucru si cantitatea de CO2 administrata in acvariu.
 • Posibilitatea de a utiliza o electrovalva controlata de o priza programabila care permite oprirea aditiei de CO2 pe timpul noptii atunci cand plantele oricum nu cosuma gazul si astfel se prelungeste perioada de utilizare, ceea ce se traduce in drumuri mai putine la centrele de reincarcare si astfel se economisesc timp si bani.

Este obligatorie aditia de CO2 in acvarii?

Intr-un acvariu plantat, dioxidul de carbon injectat (CO2) imbunatateste viteza de crestere, precum si calitatea plantelor si are un impact major, indiferent daca folosim o iluminare redusa sau ridicata. Astfel nu este nevoie sa avem o iluminare puternica pentru a beneficia de injectia de CO2.

Aproximativ 40-50% din componenta unei plante este reprezentata de catre carbon. Viteza de crestere a unei plante este strans corelata cu cantitatea de CO2 existenta in apa, dar si de posibilitatea ei de absorbtie a CO2-ului. Astfel, cantitatea de CO2 din apa este un factor limitant al cresterii plantelor, in conditiile in care toate celelalte nevoi ale plantelor sunt onorate (temperatura, fertilizare, lumina, substrat).

Injectarea de CO2 stimuleaza viteza de crestere de pana la 5-10 ori in comparatie cu cresterea plantelor intr-un acvariu low tech (fara aditie de CO2) si ajuta enorm la dezvoltarea plantelor de gazon (Eleocharis pusillaHemianthus callitrichoides CubaMicranthemum Monte Carlo, etc) si a plantelor colorate ( Ludwigia sp Super RedAlternanthera reineckiiRotala Macrandra, etc). Tulpinile subtiri, frunzele nedezvoltate, colorarea slaba, algele de pe plante sunt adesea semne ca nivelul de CO2 este prea scazut pentru o crestere optima a plantelor.

Multe din mediile naturale care sustin cresterea infloritoare a plantelor au, de asemenea, in mod obisnuit niveluri ridicate de CO2 prin descompunerea materiei organice (10 - 40+ ppm), cu mult mai mult fata de nivelul de 2-3 ppm pe care il inregistram in mod normal in acvariile fara injectie de CO2.

Cum dizolvam optim CO2-ul in apa?

Difuzor - este eficient daca este utilizat corect. In mod ideal, ar trebui urmarim sa obtinem o „ceata” fina de bule. Mentenanta acestuia trebuie facuta mai des decat la atomizoarele inline din cauza expunerii la conditiile din acvariu. Amplasarea difuzorului in acvariu este foarte importanta. Difuzorul trebuie amplasat in curentul de apa (ex. produs de pompa filtrului), care ar trebui sa imprastie bule fine de CO2 prin acvariu. Daca bulele de CO2 se ridica vertical in loc sa pluteasca, duse de curent prin acvariu, inseamna ca fie difuzorul este ineficient, producand bule prea mari, fie circulatia in bazin este prea slaba. Dezavantajul difuzoarelor/atomizatoarelor este ca eficienta lor se bazeaza pe curatirea lor, precum si pe circulatia apei in acvariu. Pe masura ce pastila de ceramica a difuzorului se infunda/colmateaza, eficienta acestuia este afectata. In mod similar, filtrele pierd din debit pe masura ce se colmateaza. Aceasta duce adesea la fluctuatia nivelurilor de CO2.

Atomizor –Nu necesita o curtare la fel de frecventa ca in cazul difuzoarelor si sunt mai putin afectate de modificarile circulatiei apei in acvariu. Un alt avanataj este ca acesta vine plasat in afara acvariului. Principalul dezavantaj al acestor dispozitive daca putem sa-l numim astfel este ca acea „ceata fina de bule” poate sa deranjeze vizual, multe persoane prefera acvariile cat mai clare. Avantajul de a avea acesta „ceata” de bule constant in acvariu este ca se poate observa modul in care CO2-ul circula prin acvariu si daca ajunge in toate adecvat.

Reactor – tintesc spre o dizolvare de 100%. Sunt mai eficiente in comparatie cu atomizoarele/difuzoarele, iar pentru persoanele care nu suporta acea „ceata de bule CO2” in acvariu, sunt alegerea ideala. Eficienta si rata de dizolvare a acestora depinde de constructia reactorului si de debitul filtrului extern/pompei care il alimenteaza cu apa. Dezavantajul folosirii reactoarelor este ca acesta vor reduce usor debitul si ca nu produc acea „ceata de bule CO2”, pe care plantele o pot utiliza direct.

De ce apar fluctuatii zi/noapte?

Deoarece fotosinteza necesita in acelasi timp CO2 si lumina, aceasta functioneaza doar ziua. Noaptea, aditia de CO2 este inutila, chiar nociva, pentru ca in lipsa luminii plantele nu consuma CO2, ci il produc printr-un proces simplu de respiratie. Astfel, pentru a mentine un nivel sanatos de CO2 in acvariu este important sa monitorizam aditia. Varianta cea mai simpla este sa injectam CO2 doar pe perioda iluminarii, cu ajutorul unei electrovalve controlata de o priza programabila ce porneste cu 2 ore inainte sa se aprinda lumina si se opreste odata cu incheierea perioadei de iluminare.

O varianta mult mai buna este folosirea unui PH Controller, care monitorizeaza non-stop nivelul de CO2, care porneste si opreste injectia de CO2 in functie de PH, eliminand astfel fluctuatiile periculoase de CO2 si de PH.

Am invatat sa-l injectam, sa-l dozam si sa-l dizolvam cat mai eficient in apa, dar oare cat CO2 este necesar?

O varianta eficienta si simpla de monitorizare a nivelului de CO2 este folosirea unui drop-checker. Aceasta se bazeaza pe o solutie cu un KH cunoscut, reactionand colorat la PH-ul apei.

Nivelul optim de CO2 pentru un acvariu plantat este intre 15 si 30 ppm. Chiar daca injectam CO2 intr-o cantitate optima, trebuie sa ne asiguram ca acesta ramane in apa cat mai mult timp. Chiar daca o miscare continua a apei este foarte sanatoasa, o valurire prea puternica a suprafetei apei va imbunatatii schimbul de gaze, eliminand astfel dioxidul de carbon din apa.

 

Sistem complet CO2 electrovalva si butelie reincarcabila 6 kg 

Contine:

 • Butelie CO2 de 6kg (56 cm inaltime) cu CO2
 • Reductor de presiune cu 2 manometre (pentru presiunea din butelie si presiunea de lucru) si reglaj fin
 • Difuzor ceramic CO2 - poate fi folosit si ca numarator de bule
 • 2 metri furtun CO2
 • Valva de siguranta
 • Electrovalva pentru oprirea si pornirea si opriea in siguranta a sistemului cu ajutorului unei prize programabile sau pentru controlarea nivelului de CO2 injectat cu ajutorul unui PH Controller
 • Manual de instalare rapida
 • Garantie 2 ani.

 

Ce au spus altii despre Sistem complet CO2 electrovalva si butelie reincarcabila 6kg

4 din 5 Stele   adaugat de  Marian Banateanu Adăugat la data: vineri 20 aprilie, 2018

- face ce trebuie sa faca ,se monteaza si se regleaza usor
- electrovalva se cam incinge dar functioneaza bine
- difuzorul nu mi-a placut deoarece chiar daca scoate bule foarte fine are ventuze pe laterala si la mine nu arata bine, iar supapa de sens nu-si face treaba de loc drept pentru care am renuntat la el.
- timpul de asteptare dupa comanda este de 1 luna
Din pacate cand a ajuns la mine comanda ,reductorul nu avea si garnitura ...aceasta a fost trimisa ulterior,fara probleme

5 din 5 Stele   adaugat de  Manuel Radu Adăugat la data: luni 12 martie, 2018

Bucurie mare, a sosit! Montajul este simplu. Echipa nevertebrate a avut grija sa-mi lase si instructiunile, detaliu cu detaliu, inclusiv la reglaje. Este foarte simplu. Totul a sosit intact.
I-am dat drumul, este in regula, functioneaza asa cum a fost conceput, se incalzeste usor electrovalva, nu stiu daca este normal sau nu.Nu-mi fac griji, are garantie 2 ani. L-am conectat intr-o priza programabila.
Multumesc nevertebrate pentru grija, telefon , mail, daca au ajuns cu bine.
Succes!

Scrie-ti si tu parerea despre acest produs!

Cod furnizor: 6000

  Producători  
   
Magazin de acvaristica si teraristica Nevertebrate.ro - prima pagina
Magazin de nevertebrate (creveti, melci acvatici, crabi de acvariu), plante de acvariu, acvarii complete si accesorii pentru nano-acvaristica. Informatii complete si articole despre acvaristica de apa dulce in miniatura. Sunteti la pagina Sistem complet CO2 electrovalva si butelie reincarcabila 6kg.
Copyright © 2008 - 2023 Nevertebrate.ro
Folosim cookies pentru a imbunatati experienta ta pe acest site. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor conform Politicii de Cookies.