Substrat fertilizant, Substrat nutritiv, Substrat fertil acvariu

Filtre active

Substratul fertil contine toÈ›i nutrienÈ›ii importanÈ›i, mineralele È™i oligoelementele cu eliberare pe termen lung ce îndeplinesc cerintele È™i celor mai pretenÈ›ioase plante.

Plantele acvatice vor prelua nutrienÈ›ii prin rădăcini È™i frunze. Având un substrat bogat în nutrienÈ›i, oferă doar o altă cale de furnizare a nutrienÈ›ilor în afară de dozarea fertilizantilor in masa apei. A avea un substrat bogat în nutrienÈ›i nu este o necesitate, dar nu vă va face rău. Cu toate acestea, unele dintre plantele mai mari precum Echinodorus, Vallisneria, Cryptocoryne, etc, se hranesc preponderent prin radacini. De asemenea, aici putem include È™i plantele de gazon care vor beneficia din plin de pe urma substratului fertilizant.

Este greu de aproximat un termen limita in care substratul se degradează deoarece mai multi factori precum speciile de plante folosite, numarul lor, iluminarea, etc, vor dicta cantitatea de nutrienÈ›i utilizata. In general majoritatea substraturilor vor rămâne de obicei bogate în nutrienÈ›i timp de aproximativ 1-2 ani. În acest moment, substratul va trebui reînnoit, deoarece nivelurile de nutrienÈ›i din substrat vor începe să se epuizeze. Acest lucru presupune sa remineralizam substratul prin adaugarea de suplimente nutritive, cum ar fi bilele sau capsulele nutritive.