Tarantula gigant, tarantula albastra, tarantula neagra

Filtre active

Tarantula de terariu, interesanta

S-a intamplat vreodata sa vizitati o expozitie cu soparle si scorpioni si sa va dati seama ca acest subiect va fascineaza si v-ati dori sa stiti mai multe despre el? Dar cu iguane, scorpioni si tarantule? Daca da, atunci sunteti la fel ca mine. Dupa ce am aflat ca unele dintre aceste vietati exotice pot fi crescute si la mine acasa, am inceput sa ma interesez, sa vad daca as fi interesat mai mult de reptile, poate serpi, sau scorpioni, tarantule. Si atunci am descoperit ca exista o intreaga cultura a acestui hobby, si se numea teraristica. Daca sunteti ca mine, fie ca v-a picat pata pe paienjenii pufosi sau pe un gecko patat, sau poate v-ati dorit sa aveti un cameleon care isi schimba culoarea, sigur ati cercetat bine hobby-ul si v-ati ales viitorul setup si v-ati hotarat de ce anume aveti nevoie pentru a creste in siguranta vietatea care urmeaza sa va fie animal de companie. Si bineinteles, aceste animale fiind speciale, exotice si nu asa des intalnite precum cainii si pisicile, au cu siguranta nevoie de ingrijire speciala si conditii mai diferite. Totusi, rezultatul pe care il aduce un astfel de terariu este incredibil, cel putin vizual. Iar unele dintre cele mai interesante vietati care misuna in acest hobby sunt tarantulele, aceste uimitoare vietuitoare care provoaca totusi frica in foarte multe persoane.

Pot creste tarantule acasa?

Da, sigur ca da! Desi pare un lucru periculos, nu este chiar asa. Aceste tarantule de vanzare pentru terariu sunt niste vietati care produc un impact vizual major, si care nu sunt incredibil de greu de crescut. Tarantulele, aceste nevertebrate pot fi foarte spectaculoase ca si imagine, multe din ele fiind practic niste paienjeni foarte mari, colorati si pufosi. Pericolele care pot aparea sunt intepaturile, care de obicei nu sunt veninoase, dar si muscaturile care pot deveni grave la speciile de tarantule mai mari. De asemenea, puful care acopera tarantula este uneori urticant, provoaca iritatii pe pielea umana. Insa aceste mici complicatii nu se intalnesc la toate speciile, si astfel chiar si un incepator poate sa creasca o tarantula acasa.

Ingrijirea tarantulei in terariu

Majoritatea tarantulelor au nevoie de un terariu mai mult intins decat inalt, cu un substrat gros, iar unele dintre ele prefera sa aiba o nuca de cocos sau alt ascunzis pentru ca le place foarte mult sa se ascunda. Tarantulele se hranesc cu greieri, lacuste, dar si cu viermi, mealworms, superworms sau chiar si cu gandaci. Terariul de tarantula trebuie sa aiba o temperatura care difera de la specie la specie, dar si o anumita umiditate. Pretul tarantulelor de terariu este de obicei destul de echilibrat, bine proportionat cu nivelul speciei pe care o achizitionam.