Test apa JBL ProAquaTest SiO2 Silicati
  • La comanda
  • Test apa JBL ProAquaTest SiO2 Silicati
  • Test apa JBL ProAquaTest SiO2 Silicati
  • Test apa JBL ProAquaTest SiO2 Silicati

Test apa JBL ProAquaTest SiO2 Silicati

79,90 lei
Expediabil in 4-5 zile

JBL PRO AQUATEST SiO2 Silikat, este un test colorimetric, usor de utilizat pentru controlul de rutina al continutului de silicat din acvariile cu apa dulce sau marina.
Printr-o metoda de compensare special dezvoltata de JBL se pot obtine rezultate fiabile chiar si in apa usor colorata, cum ar fi de exemplu la filtrarea prin turba sau tratarea bolilor, precum si in cazul prezentei fosfatului. 

De ce sa testati? 
Siliciul este unul dintre cele mai intalnite elemente din lume. 
Ca rezultat al dezagregarii rocilor de silicat, acesta se infiltreaza in pamant in apa de suprafata si in panza freatica, sub forma de silicati. 
Acolo serveste diatomeelor, unor plante acvatice (de eexemplu cerastium ) si buretilor de prundis drept nutrient.
Deoarece silicatii nu sunt toxici, in regulamentul privind apa potabila nu sunt specificate valori limita. In functie de regiune, apa de la robinet contine, prin urmare, niveluri ridicate diferite de silicat dizolvat. 
Cand este montat un nou acvariu, primul semn este reprezentat de depunerile maro ale diatomeelor ca prima colonizare. 
Aceste depuneri dispar incet, atunci cand exista suficienta competitie din partea celorlalte alge si a celorlalte micro-organisme. Astfel, se reduce si continutul de silicat din apa in mod semnificativ. Deseori, insa, astfel de diatomee pot sa reapara dupa schimbarea apei si datorita silicatului astfel introdus, in special in apa marina. 
Prin urmare, apa de osmoza fara silicat ar trebui, de preferinta, utilizata pentru umplerea si schimbarea apei din acvariile cu apa marina. 
In apa dulce continutul de silicat trebuie sa fie mai mic de 1,2 mg/l, iar in apa marina mai mic de 0,4 mg/l.

Mod de utilizare: 
1. Clatiti ambele eprubete de mai multe ori cu apa care trebuie examinata.
2. Utilizand seringa furnizata, umpleti ambele eprubete cu cate 10 ml apa de proba.
3. Intr-una dintre eprubete se adauga 10 picaturi de reactiv 1, se amesteca prin agitare si se asteapta 3 minute. Apoi se adauga 10 picaturi de reactiv 2, se agita din nou si se asteapta 3 minute. La sfarsit puneti o lingura mica (capatul ingust al lingurei duble incluse) de reactiv 3, puneti capacul si agitati pana cand substanta solida este complet dizolvata. Se asteapta 3 minute pana la dezvoltarea completa a culorii. 
4. Puneti ambele eprubete in blocul comparator gri: eprubeta cu adaos de reactivi la extremitatea neteda a blocului comparator, eprubeta cu apa de proba netratata (proba martor) la extremitatea zimtata. 
5. Puneti blocul comparator cu cele doua eprubete pe grila de culori, astfel incat partea zimtata sa indice valorile si deplasati pe grila de culori pana cand culoarea esantionului cu reactivi corespunde culorii de sub proba martor.
6. Cititi continutul de silicat in crestatura comparatorului. 

Corectarea valorilor anormale:
Valori prea scazute: Nu este cazul.
Valori prea ridicate: Utilizarea eliminatorului de silicat de la JBL. Schimbarea partiala a apei cu apa de osmoza cu continut scazut de silicat
IMPORTANT: Atunci cand picurati cu sticla picuratoare tineti mereu picuratorul perpendicular in jos si picurati fara formare de bule. Picuratorul trebuie sa fie uscat pe dinafara.
Depozitarea reactivilor: Intr-un loc uscat la temperatura camerei si in ambalajul original. 
A nu se lasa la indemana copiilor!

Nou
4014162241184

Referinte specifice

cod bare EAN13
4014162241184
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.