Test JBL ProAquaTest pH 6,0-7,6
  • In stoc
  • Test JBL ProAquaTest pH 6,0-7,6
  • Test JBL ProAquaTest pH 6,0-7,6
  • Test JBL ProAquaTest pH 6,0-7,6

Test JBL ProAquaTest pH 6 0-7 6

44,82 lei
Expediere imediata

Instrucţiuni de utilizare

IMPORTANT: Atunci când picurati cu sticla picuratoare tineti mereu picuratorul perpendicular în jos si picurati fara formare de bule.Picuratorul trebuie sa fie uscat pe dinafara.

Depozitarea reactivilor: Într-un loc uscat la temperatura camerei si în ambalajul original.  

JBL PRO AQUATEST pH 6.0–7.6
Caracteristici: JBL PRO AQUATEST pH 6.0–7.6 este un test fn gradat, colorimetric pentru controlul de rutina al pH-ului în apa dulce usor acida pâna la neutra.
Printr-o metoda de compensare special dezvoltata de JBL se pot obtine rezultate fiabile chiar si în apa usor colorata, cum ar f de ex. la fltrarea prin turba sau tratarea bolilor. 

De ce sa testati? O conditie importanta pentru bunastarea tuturor organismelor acvatice este mentinerea, cât mai constant posibil, a unei valori adecvate a pH-ului. În principal, fluctuatiile bruste trebuie evitate cu orice pret. În plus, multe substante dizolvate în apa sunt supuse unor modifcari dependente de valoarea pH-ului. De exemplu, cantitatea de CO2 solubila în apa este direct legata de valoarea pH-ului. Prin urmare, valoarea pH-ului poate servi ca o variabila de control simplu pentru reglarea sistemelor de îngrasaminte cu CO2, cu exceptia cazului în care în afara de CO2 nu exista în apa alti acizi care influenteaza pH-ul (de exemplu acizi humici). Concentratia de CO2 optima pentru plante si nepericuloasa pentru pesti este realizata la un pH de 6,8 pâna la 7,3. Duritatea carbonatului nu trebuie sa fie mai mica de 4 °dH si sa nu fe semnifcativ mai mare de 16 °dH. În plus, o masurare exacta a pH-ului ar putea fi necesara pentru utilizari speciale, de ex. cresterea anumitor specii de pesti. Din nou, se utilizeaza JBL PRO AQUATEST pH 6,0–7,6.

 

Mod de utilizare:
1. Clatiti ambele eprubete de mai multe ori cu apa care trebuie examinata.
2. Utilizând seringa furnizata, umpleti ambele eprubete cu câte 5 ml apa de proba.
3. Într-
una dintre eprubete se adauga 4 picaturi de reactiv 6.0-7.6 si se amesteca prin agitare.
4. Puneti ambele eprubete în blocul comparator gri: eprubeta cu adaos de reactivi la extremitatea neteda a blocului comparator, eprubeta cu apa de proba netratata (proba martor) la extremitatea zimtata.
5. Puneti blocul comparator cu cele doua eprubete pe grila de culori, astfel încât partea zimtata sa indice valorile si deplasati pe grila de culori pâna când culoarea esantionului cu reactivi corespunde culorii de sub proba martor.
6. Cititi valoarea pH-ului în crestatura comparatorului.

Corectarea valorilor anormale:
Valori prea scazute:
Cresteti nivelul pH-ului prin adaugarea de produse JBL care favorizeaza cresterea pH-ului. Atunci când utilizati un sistem de îngrasaminte cu CO2, reduceti aportul de CO2.
Valori prea ridicate: Reducerea valorii pH-ului prin adaugarea unui produs JBL care favorizeaza scaderea pH-ului sau prin aportul de CO2 cu sistemul de îngrasaminte ProFlora CO2 de la JBL.

 

Valori de pH recomandate:

Acvarii apa dulce (acvariu comunitar) 6.5-7.5;
Acvarii cu pesti din lacurile Malawi & Tanganyika 7.8-9.2
Acvarii plantate cu pesti (aquascaping): 6.0-7.0
Acvarii de apa sarata : 7.9-8.5
Iazuri: 7.5-8.5

 

 

Nou
4014162055682
1 Obiect

Referinte specifice

cod bare EAN13
4014162055682
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.