Test permanent CO2-pH JBL ProAqua
  • La comanda
  • Test permanent CO2-pH JBL ProAqua
  • Test permanent CO2-pH JBL ProAqua
  • Test permanent CO2-pH JBL ProAqua

Test permanent CO2-pH JBL ProAqua

72,89 lei
Expediabil in 4-5 zile
JBL PRO AQUATEST CO2- pH Permanent  este un test pe termen lung pentru determinarea simultana a continutului de dioxid de carbon si a pH-ului in apa dulce. 
Aparatul de testare contine un fluid indicator, care este separat de apa din jur de o perna de aer. 
În timp ce dioxidul de carbon poate patrunde liber in aceasta perna de aer, alti acizi (de ex. acizi humici) dizolvati in apa acvariului, care ar distorsiona rezultatele testului, sunt tinuti departe de lichidul indicator. 
Deoarece valoarea actuala a pH-ului in apa acvariului este direct legata de duritatea carbonatului si de continutul de CO2, prin culoarea indicatorului poate fi determinat atat continutul de CO2, cat si valoarea pH-ului. 

De ce sa testati?
Dioxidul de carbon (CO2) este cel mai important nutrient. Consumul de CO2 difera de la acvariu la acvariu si depinde printre altele de urmatorii factori: numarul si cerintele plantelor, duritatea carbonatului, miscarea apei si lumina. 
Fertilizarea cu CO2 are loc de obicei prin intermediul unui sistem de ingrasaminte cu CO2.
În apa de acvariu, se recomanda un continut de CO2 cuprins intre 15 si 30 mg/l. Acest interval este sigur pentru pesti si, in acelasi timp, asigura o crestere superba a plantelor. 
Nivelurile ideale sunt de 20–25 mg/l CO2. 
În acvariile speciale cu un numar mare de plante, asa-numitele scapes, pot fi necesare valori mai mari de pana la 35 mg/l. 
Cu ajutorul acestui test, puteti determina continutul de CO2 al apei din acvariu direct in mg/l si astfel controlati setarea sistemului dumneavoastra de ingrasaminte pe baza de CO2. 
Valoarea pH-ului, care poate fi citita simultan, permite, de asemenea, respectarea, cat mai constant posibil, pentru bunastarea pestilor si dezvoltarea plantelor acvatice, a pH-ului adecvat fara eforturi suplimentar de masurare.

Atentie: La fertilizarea cu asa-numitul carbon lichid, nu este posibil un control al ingrasamintelor cu JBL PRO AQUATEST Permanent CO2 plus pH, deoarece aceste ingrasaminte nu contin CO2, ci alti compusi de carbon. Lichidul indicator va ramane mereu albastru. 
 
Mod de utilizare: 
1. Scoateti capacul alb si puneti 35 picaturi de lichid indicator in recipientul transparent. 
2. Puneti capacul alb cu orificiul spre ventuza inapoi pe recipientul transparent. 
3. Asezati indicatorul in pozitie verticala (cu ventuza indreptata in jos). Asigurati-va ca exista o perna de aer in deschiderea capacului alb, care separa lichidul indicator de apa din acvariu. Fixati indicatorul in acvariu într-o zona bine drenata si cat mai departe posibil de difuzorul de CO2.
4. Selectati discul de culoare corespunzator duritatii carbonatului din acvariu si fixati-l impreuna cu discul de culoare pentru continutul de CO2, pe exteriorul acvariului (de ex. deasupra ventuzei aparatului de testare). Discul de culoare adera si poate fi inlaturat oricand si reasezat in alta parte. 
5. Solutia indicatoare are nevoie de aproximativ 2-3 ore pentru a afisa corect continutul de CO2. 
6. Comparati culoarea indicatorului din aparat cu culorile de pe discurile de culoare corespunzatoare si cititi continutul actual de CO2 in mg/l si valoarea pH-ului. 
Nivelurile de culoare de pe discurile de culoare prezinta intervale diferite: 
Galben: valoare prea ridicata; 
Verde: valoare o.k.; 
Albastru: valoare prea scazuta. Schimbarea lichidului indicator.

Datorita iluminarii, indicatorul paleste in timp. Prin urmare, va recomandam sa reincarcati aparatul la fiecare 3-4 saptamani, in timpul schimbului regulat a unei parti din apa. Curatati cu atentie si recipientul transparent de alge. Suprafetele de pe care nu se iau algele sau cele cu depuneri de calcar pot fi usor curatate cu detergenti JBL. 

Corectarea valorilor anormale de CO2: 
Valori prea scazute: Cresterea adaugarii de dioxid de carbon printr-un sistem de ingrasamant JBL ProFlora CO2 
Valori prea ridicate: Ventilati acvariul cu o pompa de aer JBL ProSilent. 

Corectarea valorilor anormale ale pH-ului: 
Valori prea scazute: Cresteti pH-ul prin adaugarea de substante care ridica pH-ul de la JBL. Atunci cand utilizati un sistem de ingrasaminte cu CO2, reduceti aportul de CO2.
Valori prea ridicate: Scaderea pH-ului prin aportul de CO2 cu o instalatie de fertilizare JBL ProFlora CO2 sau prin adaugarea unei substante care reduce pH-ul.

Nou
4014162241382

Referinte specifice

cod bare EAN13
4014162241382
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.