Test permanent Seachem Ammonia Alert (1 an)
  • In stoc
  • Test permanent Seachem Ammonia Alert (1 an)
  • Test permanent Seachem Ammonia Alert (1 an)

Test permanent Seachem Ammonia Alert (1 an)

69,90 lei
Expediere imediata

Seachem Ammonia Alert este un dispozitiv color inovator pentru detectarea și monitorizarea continuă a amoniacului fără toxine.

Un senzor se schimbă reversibil de la galben în verde spre albastru, în raport cu concentrația de amoniac. Nu sunt necesare kituri de testare, substanțe chimice sau proceduri. Dispozitivul detectează si concencentratii mai mici de 0,05 mg / l (ppm) amoniac liber și vă avertizează asupra criminalului nr. 1 înainte de orice semn de stres. Testul destecteaza cu precizie mai bine de un an de zile. Poate fi utilizat in apa sarata sau apa dulce.

În absența amoniacului liber, unitatea va avea o culoare galbenă sau galben-verzuie . Este normal ca senzorul uscat să aibă o nuanță verde. Poate dura până la câteva zile pentru ca un senzor uscat să se echilibreze cu apa. Nu sunt necesare probe de apă, substanțe chimice sau proceduri de testare. Prezența amoniacului liber este detectabilă în mod continuu cu un timp de răspuns de aproximativ 15 minute. Răspunsul la scăderea amoniacului este mai lent, necesitând aproximativ 4 ore pentru a trece de la TOXIC la SAFE la îndepărtarea amoniacului.

Ammonia Alert® are o durata de viata de peste 9 ori mai mult decât produsele concurente (peste un an comparativ cu 4-6 săptămâni). Ammonia Alert® este de asemenea aproape jumătate din dimensiunea produselor concurente (1,5 "x 2,5"). Este mic, clar și discret, așa că nuva distrage atentia privitorului de la acvariu.

Interpretare

Doar 0,02 mg / l de amoniac liber va produce o nuanță verzuie pe suprafața detectorului. Aceasta corespunde unui amoniac total (amoniac ionizat și ionizat) de 0,25 mg / l în apă marină la pH 8,3. În apa dulce la pH 7,0, aceasta corespunde la 3,6 mg / l amoniac total. Amoniacul liber este mult mai toxic decât amoniacul ionizat. Ca amoniac liber, culoarea ALERT corespunde la aproximativ 0,05 mg / l, ALARM la aproximativ 0,2 mg / l și TOXIC până la aproximativ 0,5 mg / l. Concentrația ALERT este tolerată pentru câteva zile, ALARM pentru câteva zile, iar TOXIC este foarte dăunător. Pentru îndepărtarea cat mai rapida  a amoniacului , tratați cu Seachem AmGuard. Acest produs nu este recomandat pentru utilizarea in acvariile cu pH acid.

Îngrijire

Nu este necesară o îngrijire speciala, îndepărtati periodic algele ce se pot forma pe suprafata senzorului cu un material curat, moale. Evitați să atingeți senzorul cu degetele, deoarece uleiurile de piele o pot deteriora. Nu utilizați înălbitor, săpun, detergenți sau obiecte dure pentru a curăța senzorul. Unele medicamente pot decolora senzorul. Sensibilitatea se îmbunătățește odată cu vechimea, cu condiția ca unitatea să nu se usuce, totuși uscarea nu afectează permanent aparatul. Pentru sensibilitate maximă, unitatea trebuie citită în lumina naturală sau o lumina care simulează lumina zilei. Lumina roșie reduce nuanțele de verde și albastru, reducând sensibilitatea aparentă a unității. Răspunsul unității poate fi verificat ținându-l pentru scurt timp pe gura unei sticle cu amoniac: culoarea trebuie să se modifice rapid.

FAQ

Ammonia Alert detectează în mod corect amoniacul în prezența Prime?

Dacă conditionerul Prime nu a legat inca compuși de amoniac, acesta îl va detecta, dar nu îl va detecta dacă Prime a legat deja compuși de amoniac (ceea ce are sens, deoarece atunci când Prime lega compuși de amoniac, acesta nu mai este toxic). Dacă doriți să cunoașteți nivelul total de amoniac (liber, ionizat și complexat), va trebui să efectuați un test de amoniac total, cum ar fi MultiTest Ammonia.

Ammonia Alert nu pare să funcționeze deloc, desi am respectat toate instrucțiunile. Culoarea nu se schimbă niciodată?

Acest test este conceput pentru a-si schimba culoarea în prezența amoniacului liber (gazos), nu in forma de amoniu (amoniac ionizat), care este inofensiv pentru pești și alte vieți acvatice. Cu cât este lăsat mai mult într-un anumit acvariu, cu atât devine mai sensibil la acea apă. Cele mai multe kituri de testare convenționale testează amoniacul total, care este o combinație de amoniac liber + amoniu = amoniac total. PH-ul este factorul determinant pentru care din aceste tipuri este prezent. Dacă pH-ul dvs. este acid (sub 7.0), este imposibil din punct de vedere chimic ca amoniacul (gazos) să existe. Cu toate acestea, un kit de testare a amoniacului total va înregistra o citire, deoarece detectează atât amoniacul liber (gazul) cât și amoniul (formă de amoniac ionizată inofensivă). Cu cât pH-ul dvs. este mai de bazic, cu atât este mai mare șansa de ca amoniacul sa fie prezent. Exemplu: Dacă aveți 1,0 ppm de amoniac total și pH-ul dvs. este sub 7,0, atunci acea valoare de 1,0 ppm va exista ca amoniu. Ex. Dacă aveți 1,0 ppm de amoniac total și pH-ul dvs. este de 7,6 (ușor bazic), atunci acel amoniac total de 1,0 ppm este reprezentat de doar 0,2 ca gaz, iar 0.8 ar exista ca amoniu.

Există o modalitate simplă de a verifica dacă Ammonia Alert funcționează corect, pur și simplu țineți senzorul peste o sticlă deschisă cu care conține amoniac, deoarece va detecta vaporii/gazul și își va schimba culoarea. Vă rugăm să vă asigurați că nu atingeți senzorul în mijlocul cardului de plastic, deoarece uleiurile de pe piele dvs. pot înfunda porii de pe senzor.

Tocmai am cumpărat un test permanent Seachem Ammonia Alert și indica culoarea gri de zile întregi. Ce inseamna asta?

Culoarea gri (cenusie) indică starea de „alarmă” a amoniacului. Era gri sau galben când l-ati scos din pachet și l-ati introdus în acvariu? Dacă a fost galben când l-ați introdus și acum este „gri”, atunci înseamnă că aveți un nivel ridicat de amoniac și ar trebui să faceți un schimb de apă foarte curând sau să tratați cu AmGuard, dacă nu este posibil sa faceti un schimb de apa în urmatoarele 24 de ore.

Cum ar trebui să stochez Ammonia Alert atunci când nu este folosit?

Depozitați-l într-o cantitate mică de apă de osmoza pentru a menține senzorul umed cât timp nu este folosit.

 

Nou
000116001007
32 Produse

Referinte specifice

cod bare EAN13
000116001007
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: