Test Set Kalium JBL ProAquaTest (K)
  • La comanda
  • Test Set Kalium JBL ProAquaTest (K)
  • Test Set Kalium JBL ProAquaTest (K)
  • Test Set Kalium JBL ProAquaTest (K)
  • Test Set Kalium JBL ProAquaTest (K)

Test Set Kalium JBL ProAquaTest (K)

95,95 lei
Expediabil in 4-5 zile

Caracteristici: JBL PRO AQUATEST K este un test de turbiditate usor de utilizat pentru pentru controlul de rutina al continutului de potasiu în apa dulce si în apa marina.

De ce sa testati? Potasiul este unul dintre macroelementele care este absorbit extrem de eficient, în decurs de câteva ore si depozitat temporar de plantele de apa dulce. Pentru plantele în crestere, nevoia de potasiu este mai mare comparativ cu nevoia de alte elemente. În ciuda unei fertilizari regulate a apei din acvariu, potasiul poate fi redus la minim, iar plantele pot fi stagnate din crestere. Deficitul de potasiu conduce mai întâi la parti clorotice pe marginea frunzelor, care se maresc treptat si apoi se transforma în necroze de culoare gri-maro. Frunzele se pot îndoi sau se pot încreti. În apa de la robinet din Europa Centrala, potasiul este de obicei un element deficitar în comparatie cu biotopurile naturale, în special în raport cu concentratiile de calciu si magneziu. Pentru o crestere buna a plantelor, continutul de potasiu ar trebui sa fie de aproximativ 10 mg/l, pentru acvariile cu iluminare puternica (de ex. asa-numitele scapes) poate fi pâna la 30 mg/l. Nivelurile mai mari de potasiu din apa din acvariu favorizeaza cresterea algelor verzi filamentoase. Potasiul este prezent în apa de mare într-o concentratie de aproximativ 380–400 mg/l, dar este consumat numai în cantitati mici. Pentru animale sensibile, cum ar fi de ex. crevetii, un continut prea mare de potasiu poate deveni periculos. Mai întâi, continutul de potasiu al apei din acvariu trebuie masurat zilnic. Astfel, pot fi determinate nevoile plantelor iar dozarea îngrasamântului poate fi facuta în mod corespunzator. Ulterior, masuratorile de rutina pot fi efectuate la intervale mai lungi.

 

Mod de utilizare:

Apa dulce: 

1. Clatiti de mai multe ori tubul de masurare (din plastic) si tubul pentru citirea continutului de potasiu (de sticla) cu apa care trebuie examinata.

2. Utilizând seringa furnizata, umpleti tubul de masurare cu 15 ml apa de proba.

3. Adaugati 10 picaturi de reactiv 1 si amestecati prin agitare.

4. Se adauga 1 lingura mare de masurare (capatul lat al lingurei duble incluse) rasa din reactivul 2 si se agita usor timp de aproximativ 30 de secunde, pâna când pulberea se dizolva. Apa devine tulbure albicioasa. Lasati un minut si apoi agitati din nou usor.

5. Puneti tubul de sticla pentru citirea continutului de potasiu pe crucea grilei de culori.

6. Urmatoarea procedura trebuie efectuata la lumina puternica, difuza. Turnati apa tulbure din tubul de masurare în tubul pentru citire, pâna când crucea de pe grila de culori nu mai este vizibila datorita turbiditatii apei.

7. Continutul de potasiu poate fi citit acum pe scala tubului (marginea inferioara a lentilei).

Apa marina:

1. Se dilueaza 10 ml apa de proba cu 300 ml apa distilata.

2. Ceilalti pasi corespund instructiunilor de la apa dulce.

3. Rezultatul testului se va înmulti cu 30.

 

Corectarea valorilor anormale:

Valori prea scazute: În acvarii cu apa dulce fertilizati cu îngrasaminte care contin potasiu din programul JBL ProScape. Va sfatuim sa nu faceti o redozare specifica în apa marina, datorita toxicitatii potasiului pentru diferite organisme.

Valori prea ridicate: Repetati masurarea dupa 24 de ore. Daca valoarea este înca prea ridicata, efectuati schimbarea partiala corespunzatoare a apei.

Nou
4014162241306

Referinte specifice

cod bare EAN13
4014162241306
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.