Thayeria boehlkei
  • La comanda
  • Thayeria boehlkei

Thayeria boehlkei

NVR
7,95 lei
Comenzile plasate pana vineri, 2 august ( ora 15.00), se expediaza miercuri in 7 august, daca specia este disponibila in stocul furnizorului.
Dimensiune
  • 2 - 3 cm 7,95 lei
  • 3 - 3,5 cm 9,95 lei
  • 3,8 - 4,5 cm 12,95 lei
Cantitate
La comanda

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 12.

0 recenzii

Habitat

Se gaseste in habitate variate, de la zone mlastinoase cu multe plante submerse, pana la parauri de jungla cu vegetatie marginala densa, dar putine plante acvatice. 

Intretinere        

Un acvariu plantat, decorat cu radacini rasucite, ramuri, pietre fine, este reomandat. Este de preferat un substrat inchis la culoare, iar adaugarea unor plante plutitoare va furniza conditiile umbroase pe care le prefera pestele.

Alternativ, puteti amenaja un acvariu de tip biotop. Folositi un substrat de nisip de rau si adaugati ramuri de lemn si radacini rasucite. Cateva frunze uscate vor da o senzatie mai naturala. Plantele acvatice nu sunt specifice apelor in care traieste specia. Permiteti frunzelor si lemnului sa coloreze apa de culoarea ceaiului slab, inlocuind frunzele vechi o data la cateva saptamani, pentru a nu putrezi. Un mic saculet cu turba pentru acvariu poate fi adaugat la filtru pentru a simula conditiile de apa neagra. Folositi o lumina difuza. Plantele acvatice nu vor creste prea bine in acest tip de aranjament, dar oricum nu sunt o caracteristica a apelor naturale ale specie. Puteti adauga specii care pot supravietui cu lumina slaba, cum ar fi Microsorum pteropus, Taxiphyllum Barbieri, Anubias sau Cryptocorynes.             

Dieta    

In natura este un micropradator hranindu-se cu insecte mici, viermi, crustacee si alte nevertebrate.  

In acvariu, va accepta hrana uscata de o marime adecvata, dar nu ar trebui sa fie hraniti exclusiv cu aceasta. O masa zilnica cu hrana vie sau congelata, cum ar fi Glycera, Daphnia, Artemia si altele asemenea, alaturi de fulgi uscati si granule, va duce la cea mai buna colorare.         

Comportament si compatibilitate          

Este o specie foarte pasnica, care nu este bine sa fie tinuta cu alti pesti mult mai mari si mai energici. Este idel sa fie tinut alaturi de Hemigrammus sau Hyphessobrycon, Nannostomus, si cichlide mici, cum ar fi Apistogramma, Corydoras si Loricariidae mici. Intr-o comunitate mai generala, poate fi combinat cu Rasbora mai mici, Barbinae, Anabantoidae si Pelvicachromis.             

Cumparati intotdeauna cel putin 6 specimene, de preferabil 10 sau mai multe. Va prospera alaturi de pesti din aceeasi specie. Comportamentul lui de a musca de aripioare alti pesti nu se manifesta atunci cand este tinut in astfel de grupuri.           

Dimorfism sexual          

Femelele adulte sunt mai rotunde si nu la fel de intens colorate ca masculii.             

Reproducere    

Nu e dificila, desi este nevoie sa amenajati un acvariu separat daca doriti sa cresteti un numar decent de pui. Un acvariu de dimensiunile 45x25x25 cm  este recomandat. Acesta trebuie sa fie slab luminat si sa contina plante cu frunze fine, cum ar fi muschiul Java Moss sau mopurile de imperechere, pentru ca pestii sa aiba unde sa isi depuna icrele. Altfel, puteti acoperi baza acvariului cu o plasa care sa aiba ochiuri destul de largi pentru ca icrele sa cada printre ele, unde adultii nu le pot ajunge. Apa trebuie sa fie acida spre neutru, iar temperatura cu cateva grade mai mare decat in acvariul unde sunt conditionati, deoarece cresterea temperaturii poate induce imperecherea. Filtrarea cu ajutorul turbei este folositoare, la fel si folosirea apei RO, dar nu sunt obligatorii.

Poate fi imperecheat in grup, cu 6 femele si 6 masculi. Acestia trebuie conditionati cu hrana vie sau congelata, iar imperecherea nu ar trebui sa prezinte probleme. Adultii pot fi inlaturati odata ce se observa icrele.     

Alternativ, poate fi imperecheat in perechi. Pestii trebuie separati in grupuri de femele si grupuri de masculi. Cand se observa ca femelele sunt pline de icre si masculii afiseaza o colorare cat mai buna, selectati cea mai grasuta femela si cel mai bine colorat mascul si transferati-i in acvariul de reproducere seara. Ei ar trebui sa se imperecheze dimineata urmatoare. Aceasta specie este foarte prolifica si o singura femela poate produce pana la 3000 de icre, desi un numar de 1000 este cel mai intalnit. Masculii pot elibera multa sperma in timpul unei imperecheri, astfel incat o schimbare partiala de apa este imediat necesara uneori.    

In ambele situatii, adultii trebuie inlaturati odata ce se observa icrele, deoarece acestia vor manca icrele. Acestea vor ecloza in 12-24 ore, iar pestii vor incepe sa inoate dupa 3-4 zile. Trebuie hraniti cu infusori primele zile, pana cand sunt destul de mari sa accepte Panagrellus redivivus sau nauplii de Artemia. Icrele si puii sunt sensibili la lumina in prima parte a vietii, de aceea acvariul trebuie tinut in intuneric, daca este posibil.         

 

Nou
2431

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 12.

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.