Xiphophorus helleri red simpson
  • La comanda
  • Xiphophorus helleri red simpson

Xiphophorus helleri red simpson

13,97 lei
Comenzile plasate pana vineri, 29.03, se expediaza miercuri, in 03.04, daca specia este disponibila in stocul furnizorului
Cantitate
La comanda

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 8.

0 recenzii

Habitat

In natura se gasesc in diferite tipuri de habitat, de la nivelul marii pana la o altitudine de aproximativ 1500 m, inclusiv in parauri repezi si pietroase, izvoare, santuri, iazuri si rauri cu apa clara pana la tulbure. In cele mai multe cazuri, apa este mai mica de 1.5 m adancime si nu exista vegetatie acvatica.

In apele curgatoare, adultii au tendinta de a se aduna in zone cu un curent mai mare, in timp ce puii manifesta o preferinta pentru zonele marginale linistite.

Intretinere

Alegerea decorului nu este atat de importanta, desi tinde sa arate cel mai bine atunci cand este tinut intr-un acvariu cu plante multe si un substrat inchis la culoare.

Pentru varietatile salbatice ar trebui sa se amenajeze un acvariu care sa semene cu un flux curgator cu roci purtate de apa si bolovani mici.

Adaugarea unor plante plutitoare si radacini sau crengi pentru difuzarea luminii ce intra in acvariu este de asemenea apreciata si ofera o senzatie mai naturala.

Filtrarea nu trebuie sa fie deosebit de puternica, desi pare sa aprecieze un grad mai mare de miscare al apei.

Dieta

Speciile salbatice sunt in general omnivore, se hranesc cu o gama larga de nevertebrate acvatice si terestre, detritus, alge si alte materii vegetale.

In acvariu nu este pretentios si va accepta aproape orice i se ofera. Incercati totusi sa-i oferiti o dieta echilibrata cuprinzand produse uscate de buna calitate impreuna cu hrana vie si congelata de mici dimensiuni, cum ar fi larvele Daphnia, Artemia si Chironomus.

Comportament si compatibilitate

In spatiile mici, grupurile de masculi tind sa formeze ierarhii de dominare si pot investi o proportie semnificativa de timp mentinand pozitiile respective.

Dimorfism sexual

Masculii adulti tind sa fie mai mici decat femelele si poseda un gonopodiu proeminent, plus extensia caracteristica a lobului inferior caudal. Lobul superior al inotatoarei caudale sau a altor aripioare poate fi de asemenea extins, inclusiv la femele.

Reproducere

Ca si alti membrii vivipari ai familiei Poeciliidae, masculul Xiphophorus are un gonopodiu, adica o inotatoare caudala modificata, care este folosit pentru fertilizarea interna a femelelor.

Comportamentul reproductiv al Xiphophorus este bine studiat, iar femelele tind sa prefere numeroase trasaturi fizice si comportamentale, cum ar fi lungimea sabiei (lunga, scurta sau fara), tiparul de colorare, dimensiunea corpului, reperele chimice si comportamente specifice reproducerii. In unele cazuri, femelele manifesta preferinte pentru trasaturile masculine ale altor specii. Comportamentul masculilor este conceput atat pentru a atrage femelele, cat si pentru a-si indeparta rivalii.

Femelele sunt, de asemenea, capabile sa stocheze sperma masculilor timp de mai multe luni.

 

Nou
6111

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 8.

Referinte specifice

cod bare EAN13
6111
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

8 alte produse in aceeasi categorie: