Hemigrammus caudovittatus
  • La comanda
  • Hemigrammus caudovittatus

Hemigrammus caudovittatus

8,95 lei
Comenzile plasate pana vineri, 24 mai, se expediaza miercuri in 29 mai, daca specia este disponibila in stocul furnizorului.
Dimensiune
  • 3,5 - 4 cm 8,95 lei
  • 4,5 - 5,5 cm 9,95 lei
Cantitate
La comanda

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

0 recenzii

Habitat

Se gaseste in parauri mici si afluenti, dar este intalnit si in lacuri de ses si pe malurile raurilor.

Intretinere

Alegerea decorului nu este critica, desi tinde sa fie mai bine colorat intr-un decor cu multe plante.

Filtrarea nu trebuie neaparat sa fie puternica, desi se pare ca aprecieaza un anumit grad de miscare a apei.

Dieta

Probabil omnivor in natura, hranindu-se in primul rand cu viermi, insecte, dar si cu mici cantitati de plante si detritus.

In acvariu este usor de hranit, dar se recomanda sa i se ofere mese regulate cu hrana proaspata(vie) si congelata, cum ar fi Glycera, Daphnia, Artemia, alaturi de fulgi uscati si granule de buna calitate, care ar trebui sa contina si plante sau alge.

Comportament si compatibilitate

Are reputatia de a musca aripioarele celorlalti pesti din acvariu, desi acest comportament este pronuntat doar atunci cand sunt achizitionati in numar insuficient sau cand spatiul este prea mic.

Este o specie sociabila care formeaza ierarhii flexibile, in care masculii se lupta intre ei pentru atentia femelelor si pozitia in grup. Se recomanda un grup de minimum 8-10 specimene. Este relativ energic si nu este o companie ideala pentu pestii foarte timizi, care se misca incet sau au aripioare lungi, cum ar fi multi dintre vivipari, Cichlidae si Anabantoidei.

Poate cea mai buna alegere ar fi pestii robusti care traiesc in biotopuri similare in natura si au dimensiuni asemanatoare, dar alte optiuni ar fi Callichthyidae, Loricariidae, Schizothorax, Characidium, Melanotaeniidae si Cyprinidae.

Dimorfism sexual

Masculii maturi sexual sunt vizibil mai intens colorati, cu un corp mai subtire si putin mai mici decat femelele.

Reproducere

Cand traiesc in conditii bune, adultii se vor inmultii intr-un acvariu matur. Este posibil ca un numar mic de pui sa apara fara interventie, dar pentru un randament mai mare, este nevoie de o abordare mai controlata.

Grupul adult poate fi mutat impreuna, dar intr-un acvariu ciclat, de mici dimensiuni,pregatit in prealabil. Lumina trebuie sa fie difuza. Puteti de asemenea sa acoperiti baza acvariului cu un fel de plasa. Aceasta ar trebui sa aiba ochiurile destul de mari pentru ca icrele sa cada prin ea, dar nu prea mari, pentru a nu permite pestilor adulti sa ajunga la ele. Apa trebuie sa fie putin acida. Un filtru de tip burete bolborositor este recomandat pentru a furniza oxigenarea si miscarea apei.

Cand pestii adulti sunt bine selectati, o singura pereche trebuie introdusa in acvariu si lasata acolo pana cand icrele vor fi detectate (de obicei urmatoarea dimineata).

O femela poate produce pana la 2000 de icre in perioada reproducerii, care vor ecloza in aproximativ 24-36 ore, iar puii vor avea atasat un saculet cu galbenus. Hrana initiala ar trebui sa fie Paramecium sau mancare uscata suficient de mica (5-50 microni), iar odata ce puii sunt destul de mari, pot fi hraniti cu nauplii de Artemia si Panagrellus redivivus.

 

Nou
2121
0 Produse

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.