Planta acvariu Stoffels Alternanthera reineckii Lila
  • La comanda
  • Planta acvariu Stoffels Alternanthera reineckii Lila
  • Stoffels Alternanthera Lilacina

Planta acvariu Stoffels Alternanthera reineckii Lila

20,30 lei
Expediabil in 10-15 zile
Cantitate
La comanda
0 recenzii

Alternanthera reineckii Lila - frunzele sale vibrante de culoarea purpurie au dat numele acestei varietati. Suprafata frunzelor este de culoare rosie spre rosu intens. Sub o iluminare puternica planta creste compact, cu frunzele strânse între ele. Ca urmare a cresterii sale foarte lente, aceasta planta stem colorata este potrivita si pentru mijlocul acvariului. Cu toate acestea, trebuie tunsa continuu astfel incat sa nu acopere plantele de fundal.

Se recomanda o iluminare puternica si o buna aprovizionare cu nutrienti, aditie CO2 si un substrat bogat in nutrienti, astfel incat planta sa se dezvolte optim. 

Aceasta planta cu tulpini frumos colorate, cunoscuta de mult timp in acest hobby se vinde sub denumirile Alternanthera Reinckii „Purple” si „Lila”. Alternanthera reinckii "Lila" are frunze mai late decat A. reinckii "Rosaefolia" ("roz") si dezvolta tonuri de rosu inchis in conditii de iluminare puternica, partea inferioara a frunzei este violet. Lastarii cresc in pozitie verticală si ating inaltimi de 15 pana la 40 cm. 

Tulpina acesteia cu crestere verticala poate atinge o inaltime de aproximativ 50-60 cm. Frunzele opuse si incrucisate au pana la 7,5 cm lungime si 1,5 cm latime si au un petiol de pană la 1,5 cm lungime. Forma frunzelor are un aspect de "lance" spre ovale si chiar conice. Partea de sus a frunzelor emerse au culoarea verde maslinie, iar partea inferioară este albicioasă.

Planta creste mai compact sub forma subacvatica, iar radacinile se formeaza pe toate nodurile acesti plante stem. Frunzele scufundate au o lungime de pana la 9,5 cm si o latime de 3,1 cm, cu un varf de culoare rosu deschis pana la rosu inchis si o parte inferioara de culoare intens violet. Spre deosebire de Alternanthera reinckii "Rosaefolia" (= "Rosa", "Roz"), marginea frunzei de "Lila" este neteda si nu este ondulata.

Ca si celelalte plante stem, poate fi propagata cu usurinta prin butasi obtinuti prin taiarea varfurilor si din lastari laterali.

Este cel mai bine plantata intr-un grup compact in partea din mijloc pana spre fundalul acvariului unde formeaza un puternic contrast cu plantele verzi. Varitatile de Alternanthera reinckii precum „Lila” si „Rosaefolia” sunt potrivite in special pentru formarea acelor „carari” in acvariile in stil olandez.

Nou
8886345100429

Referinte specifice

cod bare EAN13
8886345100429
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.