Instalatie CO2 cu butelie presurizata pentru acvariu

Filtre active

CO2 pentru acvariu

Atunci cand am luat decizia construirii sau cumpararii unui acvariu, fie ca acesta era primul nostru acvariu sau era unul nou intre altele, am avut niste calcule de facut. A trebuit sa ne hotaram cat de mare vrem sa fie acest acvariu, ce echipamente sa aiba, si cu ce sa il populam. O decizie importanta a fost cu siguranta cresterea plantelor, si la ce nivel vrem sa o facem. Daca vrem sa crestem plante simple putem sa o facem fara CO2 sau sa ne folosim de o bomba cu drojdie, o varianta nu foarte sigura si nu foarte recomandata. Insa daca vrem sa crestem plante pretentioase care au multe nevoi, sau chiar plante de dificultate medie dar pe care vrem sa le crestem sanatos si sa le coloram corect, atunci va trebui sa folosim aditie de CO2. Iar daca dorim sa apelam la o solutie completa care sa cuprinda toate ingredientele instalatiei de CO2, ca sa nu mai trebuiasca sa le cumparam separat, atunci va fi nevoie sa folosim sisteme CO2 cu butelie.

Instalatia CO2 – ce contine?

Daca ne-am decis sa folosim un sistem CO2 cu butelie, ar fi bine sa stim ce contine acesta. Sistemul CO2 contine butelia de dioxid de carbon, care poate fi de diverse dimensiuni, un reductor potrivit pentru butelie, un reglaj fin, un numarator de bule si o valva anti-retur (sau uni-sens), un furtun rezistent la actiunea coroziva a dioxidului de carbon si o metoda de dizolvare ca reactorul, reductorul, etc. Unele sisteme CO2 cu butelie includ si o electrovalva care controleaza injectia de CO2 in functie de o priza programabila, sau un PH controller cu sonda, care controleaza aditia de CO2 in functie de nivelul PH-ului.

Solutia completa de CO2

In concluzie, in loc sa cautam toate componentele separat, si sa riscam sa facem alegeri gresite sau ca aceste coomponente sa nu se potriveasca si sa nu lucreze bine impreuna, a trebuit sa alegem un sistem CO2 cu butelie, iar daca am luat aceasta decizie n-am gresit. Sistemele cu butelie de CO2 sunt varianta completa, gata de folosite, pentru un acvariu cu plante pretentioase sau plante de dificultate medie dar crescute corect si colorate frumos. Pretul sistemelor CO2 cu butelie nu este intotdeauna foarte scazut, insa utilitatea acestor sisteme CO2 cu butelie in acvariu si rezultatele la care ajungem folosindu-le, sunt argumente hotaratoare.