Planta acvariu Vesicularia ferriei Weeping in vitro Stoffels
  • In stoc
  • Planta acvariu Vesicularia ferriei Weeping in vitro Stoffels
  • Planta acvariu Vesicularia ferriei Weeping in vitro Stoffels
  • Planta acvariu Vesicularia ferriei Weeping in vitro Stoffels

Planta acvariu Vesicularia ferriei Weeping in vitro Stoffels

29,90 lei
Expediere imediata
Cantitate
0 recenzii

Vesicularia Ferriei (Weeping Moss) este o specie de muschi în principal acvatic, dar va supravietui o perioada de timp in mediu uscat daca umiditatea este suficient de mare. Fiind destul de nou in acest hobby, Vesicularia Ferriei nu a primit înca alte porecle în afara de Weeping Moss (muschiul plangator) datorita aspectului sau unic. Se crede ca Vesicularia Ferriei este originar din China, dar poate fi gasit în cea mai mare parte a Asiei si Europei datorita popularitatii sale nou-descoperite in ultimii ani.

Acesta creste în general pâna la 3-4 cm inaltime si are o culoare verde vibranta. Are un sistem traditional de radacini pe care îl foloseste pentru a se prinde cu usurinta de suprafete/elemente de decor precum lemnul sau piatra. 

Ppoate fi crescut si în conditii proaste (iluminare redusa, lipsa de CO2 si fertilizanti, apa dura, schimbari rare de apa), însa, nu va fi la fel de ramifica. În general, la fel ca majoritatea speciilor de muschi, este usor de crescut. Însa modificarile bruste ale parametrilor apei, cum ar fi fluctuatiile de duritate totala dupa schimbari de apa necorespunzatoare, pot duce la stres si o crestere mai lenta. Vesicularia montagnei, precum si alte specii de Vesicularia pot dezvolta, lastari drepti, dar nu la fel de îndoiti ca cele ale lui Vesicularia Ferriei, ale carui lastari sunt îndoiti în mod clar în jos. Totusi, în conditii de lumina foarte scazuta, obiceiul sau de crestere poate fi mai orizontal.

Are cerinte scazute, creste rapid si trebuie taiat frecvent cu foarfeca pentru a mentine o forma atractiva. Incercati sa îndepartati imediat din acvariu bucatile de muschi obtinute in urma taierii, puteti face asta prin schimbul de apa, sifonând zona în timp ce taiati muschiul. În caz contrar, bucatile taiate se pot raspândi prin acvariu si pot avea un impact negativ asupra compozitiei, crescând în locuri neasteptate.

O nota importanta - nu introduceti niciodata pesti mâncatori de alge cum sunt Crosochoilus Siamensis (SAE) în acvariu cu muschi, deoarece muschiul poate deveni in scurt timp masa lor preferata.

Vesicularia Ferriei se ataseaza cu usurinta de roci si lemn. De obicei, muschii de acvariu sunt utilizati ca element de legatura între elementele de decor (pietre sau lemn) si alte plante. Acesta poate fi atasat de pietre sau lemne folosind un fir de bumbac (Fir legare moss ADA Moss Cotton) care se topeste în cele din urma lasând muschiul atasat, cu fir de pescuit (nailon), cu Element fixare moss si plante pe decoruri ADA Wood Tight  sau chiar lipit folosind un adeziv special (Dupla PlantFix liquidSeachem Flourish Glue). 

 

Informatii planta 
Tip:Muschi
Origine:Asia
Ritm de crestere:Mediu
Inaltime:3-5+ cm
Lumina:Slaba-Medie
Nivel CO2 :Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara

 

*Plantele In-Vitro sunt cultivate în conditii de laborator, fara alge si melci, pot fi pastrate în cutie saptamâni înainte de plantare. Va rugam sa nu deschideti niciodata cutia înainte de utilizare, deoarece mediul steril poate fi contaminat si calitatea produsului se poate deteriora rapid. Clatiti bine jeleul (cele aflate in mediu lichid nu necesita clatire) si scurtati capetele radacinilor înainte de plantare. Planta poate fi separata în portiuni mai mici înainte de plantare.

 
 
 

 

Nou
8886345118912
2 Produse

Referinte specifice

cod bare EAN13
8886345118912
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.