Stoffels Microsorum pteropus Trident
  • La comanda
  • Stoffels Microsorum pteropus Trident
  • Stoffels Microsorum pteropus Trident
  • Stoffels Microsorum pteropus Trident
  • Stoffels Microsorum pteropus Trident
  • Stoffels Microsorum pteropus Trident

Planta acvariu Stoffels Microsorum pteropus Trident

43,18 lei
Expediabil in 10-15 zile
Cantitate
La comanda
0 recenzii

Microsorum pteropus (feriga Java) este din Asia. Microsorum pteropus „Trident” este o forma mai mica Microsorum, care provine probabil din Sarawak (Borneo), cu frunze verzi înguste, care la fel ca si celelalte specii Microsorum este o planta usor de intretinut si sigura.

Trident este potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru acvaristii cu experienta, si se potriveste la toate dimensiunile de acvarii. Denumirea "Trident", spune ca frunzele plantei sunt tripartite, dar structura variaza de la intregi, la pluripartite. Frunzele sale au 2 - 5 lobi frontali pe fiecare parte. Lobii mijlocii si laterali sunt foarte îngusti, la fel ca în soiul de feriga Microsorum "Needle Leaf".

Nu apreciaza deloc sa fie plantata în substrat si va creste foarte încet sau va muri când radacinile sunt îngropate in substrat/nisip. In schimb a evoluat pentru a se ancora de roci poroase sau lemne folosind radacinile sale uimitor de puternice. Pentru a compensa ca nu creste ingropata in sol, s-a adaptat sa absoarba majoritatea nutrientilor din masa apei prin frunzele sale.

Ca orice alta varianta de Microsorum, fixarea ei se poate face foarte usor cu fir de ata (Fir legare moss ADA Moss Cotton), cu fir de pescuit, cu Element fixare moss si plante pe decoruri ADA Wood Tight  sau chiar lipit de decor (lemn sau piatra) folosind un adeziv special (Dupla PlantFix liquid,  Seachem Flourish Glue ),  pana cand se va fixa singura cu ajutorul radacinilor.

Plantele noi, mici, sunt adesea create pe vârfurile frunzelor si pot fi scoase cu atentie si plantate.

 

Informatii planta 
Tip:Rizom
Origine:Cultivata
Ritm de crestere:Lent
Inaltime:15 - 20+ cm
Lumina:Slaba
Nivel CO2 :Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate: Usoara

 

 

 

 

 

Nou
8886345109569
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.